nedeľa 10. februára 2019

Krémové (jemne pikantné) tekvicové rizoto

Ďalší tekvicový recept a moje obľúbené krémové (talianske) rizoto. 💓

Na 2 porcie budeme potrebovať:
- 200 g maslovej tekvice - uvariť a rozmixovať na pyré
- 250 g risotto ryže
- 1 šalotka
- 1 PL olivového oleja
- 150 ml bieleho vína
- vývar podľa potreby
- 50 g nivy
- 20 s masla
- 10 g strúhaného parmezánu + na vrch
- tekvicové jadierka podľa chuti
- soľ, korenie, tymián, chilli

 Postup:
Na olivovom oleji si opražíme nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme trocha tekvicových jadierok a vysypeme ryžu. Opražíme a podlejeme vínom. Keď ryža víno vsiakne podlejeme 1 naberačkou vývaru. Povaríme, premiešame a znova podlejeme. Keď vsiakne ryža väčšinu tekutiny vylejeme tekvicové pyré. Varíme ryžu na al dente, pridávame vývar podľa hustoty pyré (ak máme pyré riedke už vývar nepridáme). Pred koncom varenia pridáme asi polovicu nivy, parmezán, maslo a ochutíme koreninami.
Pri servírovaní ozdobíme tekvicovými jadierkami, parmezánom, pridáme zbytok nadrobenej nivy, prípadne rukolou alebo polničkom.
Dobrú chuť 😋






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára