CESTO:
250g hladkej špaldovej múky
3g droždia
1/2čl medu
3PL vlažnej vody
1PL olivového oleja
štipka soli
POSTUP:
Do vlažnej vody pridáme med a rozdrobíme droždie. Nechám,e pod-kysnúť. Zatiaľ odvážime múku a nasypeme ju na dosku. zmiešame so štipkou soli, pridáme podkysnutý kvások a olivový olej. Vypracujeme cesto. Chvíľu necháme prikryté na doske a následne uložíme aspoň na hodinu do chladničky. Vytiahneme cesto, necháme trocha zmäknúť a rozvaľkáme. Ozdobíme podľa chuti. Ja som použila domáce SUGO, mozzarellu, hermelín, eidam, šampiňóny, kukuricu, morčeciu šunku, bazalku a sparený špenát s rukolou.
SUGO: 1 šalotka, 1 cesnak, 2 veľké paradajky, bazalka, olivový olej, soľ, korenie.
Paradajky narežeme a zblanšírujeme. Olúpeme šupku. Šalotku a cesnak nasekáme a orestujeme na olivovom oleji. Pridáme nakrájané olúpané paradajky, bazalku a dochutíme soľou a korením. Premiešame, popučíme a necháme odparovať prebytočnú tekutinu.
Pizzu som piekla na 250°C asi 15 minút - kontrolovala som to.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBP8LSMmRIudQF68L8VcgfwIv9mrgnK_EGXgMyfnSAMh_VpHyIw2nIRF8N5WYSFD3sUeBWAhxUlK1coCU0JR7q4HBnY71AxPGQTwdKC_9gEnMx1pKSpx14RoP-AonMmlGHSxlPz0_isg/s320/IMG_20160613_125809.jpg)
Mňamka niečo take dobré si musím aj ja urobiť špaldovú muku som si kúpila nedávno tak môžem ísť na to:))
OdpovedaťOdstrániťVyskúšaj, lepší pocit je keď si ju sama spravíš ako kúpiš 😊 Ceato mi vyšlo na 2x tak zajtra si ju beriem so sebou 😋
Odstrániť