streda 15. júna 2016

ŠPALDOVÁ PIZZA

Nie je to celkom fit recept ale určite lepšia domáca - špaldová ako z nejakého fastfoodu, nie ? :) 
CESTO:
250g hladkej špaldovej múky
3g droždia
1/2čl medu
3PL vlažnej vody
1PL olivového oleja
štipka soli
POSTUP:
Do vlažnej vody pridáme med a rozdrobíme droždie. Nechám,e pod-kysnúť. Zatiaľ odvážime múku a nasypeme ju  na dosku. zmiešame so štipkou soli, pridáme podkysnutý kvások a olivový olej. Vypracujeme cesto. Chvíľu necháme prikryté na doske a následne uložíme aspoň na hodinu do chladničky. Vytiahneme cesto, necháme trocha zmäknúť a rozvaľkáme. Ozdobíme podľa chuti. Ja som použila domáce SUGO, mozzarellu, hermelín, eidam, šampiňóny, kukuricu, morčeciu šunku, bazalku a sparený špenát s rukolou. 
SUGO: 1 šalotka, 1 cesnak, 2 veľké paradajky, bazalka, olivový olej, soľ, korenie. 
Paradajky narežeme a zblanšírujeme. Olúpeme šupku. Šalotku a cesnak nasekáme a orestujeme na olivovom oleji. Pridáme nakrájané olúpané paradajky, bazalku a dochutíme soľou a korením. Premiešame, popučíme a necháme odparovať prebytočnú tekutinu. 
Pizzu som piekla na 250°C asi 15 minút - kontrolovala som to.





2 komentáre:

  1. Mňamka niečo take dobré si musím aj ja urobiť špaldovú muku som si kúpila nedávno tak môžem ísť na to:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vyskúšaj, lepší pocit je keď si ju sama spravíš ako kúpiš 😊 Ceato mi vyšlo na 2x tak zajtra si ju beriem so sebou 😋

      Odstrániť