streda 15. júna 2016

JAHODOVÝ "CHEESECAKE"

Samozber alebo plné záhrady. Jahody všade! Aj keď už pomaly končia... No treba ich zatiaľ dostatočne využiť :) Tento "cheesecake" ide však spraviť aj z iného ovocia ako z jahôd :) 
Je bezlepkový a svieži.

POTREBUJEME:
300g jahôd
250g jemného (odtučneného) tvarohu
3PL bieleho jogurtu
2,5PL ryžovej múky
1/2čl vanilkovej esencie
1PL medu
1 vajce
trocha citrónovej šťavy 

POSTUP
jahody rozmixujeme ponorným mixérom. Tvaroh vyšľaháme s jogurtom. Pridáme med, vanilkovú esenciu a zašľaháme vajce. Nakoniec zašľaháme aj múku a rozmixované jahody. Vylejeme do formy a pečieme, na spodok rúry dáme plech s vodou, pečieme 50min./170°C. Pečte vo forme s odnímateľným dnom alebo formu vysteľte potravinovou fóliou či papierom na pečenie (inak sa koláč veľmi ťažko vyťahuje). Po upečení otvorime rúru, necháme koláč vychladnúť a vložíme na noc do chladničky. Na ďaľší deň krájame. Dobrú chuť





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára