pondelok 5. septembra 2016

SLIVKOVÝ KOLÁČ

Klasický kysnutý koláč so slivkami na vrchu a posypané drobeničkou určite všetci dobre poznáte. Ale čo ak si ho chcete dať aj bez výčitiek? Moja mamina povedala, že by ani nespoznala že je zdravý :)

RECEPT? ↓










Potrebujeme: 
- CESTO
120 g ovsenej múky (mletých vločiek)
3 PL celozrnnej špaldovej múky
1 zrelý banán + pár kvapiek stévie (sladidlo podľa chuti)
2 žĺtky
100 ml mlieka
1 PL kokosového oleja
1/2 balíčka kypriaceho prášku
1 čl škorice
citrónová kôra
štipka soli
- MRVENIČKA 
1 PL kokosového oleja
1 PL arašidového masla
sladidlo podla chuti
2 PL celých ovsených vločiek + mleté vločky (asi za malú hrsť)
- OVOCIE
slivky (prípadne marhule, broskyne, čerešne..)
šťava z 1/2 citróna
1 PL trstinového cukru
Postup:
Rúru predhrejeme na 180°C.
Slivky vykôstkujeme a v miske premiešame s citrónovou šťavou a cukrom.
Banán roztlačíme na kašu, pridáme do misky k ostatným surovinám a mixérom vymiešame cesto. Dobre vymiešané cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie. Na cesto uložíme slivky (bez šťavy!) a posype mrveničkou. Mrveničku pripravíme veľmi jednoducho. Len rukou zmiešame uvedené suroviny na mrveničku a dáme na koláč. Takto pripravený koláč vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 25 minút (180°C).

Po upečení necháme koláč trocha vychladnúť a až potom krájame.

**Ak chcete ešte viac vylepšiť hodnoty a zvýšiť bielkoviny dajte o 20 g ovsenej múky menej a pridajte proteín. Pokiaľ máte sladený proteín iné sladidlo okrem banánu do cesta už nemusíte pridávať.







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára