Tekvicový cheesecake do instasúťaže #jimesklarkou
V blízkej budúcnosti plánujem aj fit verziu tohto cheesecake-u ❤
________
V blízkej budúcnosti plánujem aj fit verziu tohto cheesecake-u ❤
________
Cesto:
150 g polohrubej múky
40 g práškového cukru
100 g masla
1 žĺtok
štipka soli
Plnka:
300 g tekvice Hokkaido
100 ml smotany na šľahanie (33%)
500 g mascarpone
200 g bieleho jogurtu
2 vajíčka
2 žĺtky
150 g práškového cukru
1čl mletej škorice
Zdobenie:
80 ml smotany na šľahanie (33%)
100 g čokolády na varenie
______
Rúru predhrejeme na 180 °C.
______
Cesto:
Zo všetkých surovín vypracujeme tuhšie cesto. Rozvaľkáme ho medzi 2 fóliami do tvaru kruhu (s hrúbkou asi 1 cm). Cesto vložíme do okrúhlej tortovej formy s papierom na pečenie a vytvarujeme asi 3 cm vysoké okraje.
Plnka:
Ošúpanú tekvicu Hokkaido nakrájame na menšie kocky a uvaríme domäkka. Mäkkú tekvicu rozmixujeme dohladka so 100 ml vody a zjemníme smotanou. Necháme vychladnúť. Zatial mixérom dohladka vymiešame mascarpone, jogurt, vajíčka, žĺtky a cukor. Nakoniec primiešame vychladnuté tekvicové pyré a škoricu.
Tekvicovú plnku nalejeme na pripravené cesto.
Hneď, ako cheesecake vložíme do rúry, znížime teplotu na 170 °C a pečieme približne 60 minút.
(Po dopečení majú byť okraje zlatohnedé a stred trochu trasľavý). Hotový cheesecake necháme vychladnúť a následne ho dáme cez noc stuhnúť do chladničky.
Na druhý deň hotový, vychladený cheesecake polejeme polevou z horúcej smotany a várovej čokolády. Necháme ešte stuhnúť a krájame
150 g polohrubej múky
40 g práškového cukru
100 g masla
1 žĺtok
štipka soli
Plnka:
300 g tekvice Hokkaido
100 ml smotany na šľahanie (33%)
500 g mascarpone
200 g bieleho jogurtu
2 vajíčka
2 žĺtky
150 g práškového cukru
1čl mletej škorice
Zdobenie:
80 ml smotany na šľahanie (33%)
100 g čokolády na varenie
______
Rúru predhrejeme na 180 °C.
______
Cesto:
Zo všetkých surovín vypracujeme tuhšie cesto. Rozvaľkáme ho medzi 2 fóliami do tvaru kruhu (s hrúbkou asi 1 cm). Cesto vložíme do okrúhlej tortovej formy s papierom na pečenie a vytvarujeme asi 3 cm vysoké okraje.
Plnka:
Ošúpanú tekvicu Hokkaido nakrájame na menšie kocky a uvaríme domäkka. Mäkkú tekvicu rozmixujeme dohladka so 100 ml vody a zjemníme smotanou. Necháme vychladnúť. Zatial mixérom dohladka vymiešame mascarpone, jogurt, vajíčka, žĺtky a cukor. Nakoniec primiešame vychladnuté tekvicové pyré a škoricu.
Tekvicovú plnku nalejeme na pripravené cesto.
Hneď, ako cheesecake vložíme do rúry, znížime teplotu na 170 °C a pečieme približne 60 minút.
(Po dopečení majú byť okraje zlatohnedé a stred trochu trasľavý). Hotový cheesecake necháme vychladnúť a následne ho dáme cez noc stuhnúť do chladničky.
Na druhý deň hotový, vychladený cheesecake polejeme polevou z horúcej smotany a várovej čokolády. Necháme ešte stuhnúť a krájame
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára