nedeľa 10. júla 2016

CUKETOVÝ BROWNIE

 Tiež máte plnú záhradu cukety a už neviete čo s ňou tak ako ja? BROWNIE! ❤ Tento úžasný dezert milujú fitnessáci, zdravo sa stravujúci a samozrejme aj všetci ostatní 😊 Vďaka cukete je úžasne mokrý a ak ho ešte vychladený skombinujete so zmrzlinou a ovocím určite nič nepokazíte😊 Mimochodom. Nemám rada ríbezle ale Radka @radk.a mi vnukla nápad - spojiť ho s čokoládovým brownies a bolo to skvelé! ❤
________





RECEPT
SUROVINY
2 vajíčka + 2 bielky
80g horkej čokolády sladenej steviou
2 PL kakaa
2PL čokoládového proteínu
1 PL medu
2PL kokosoveho oleja + na vyretie formy
1PL pohánkovej múky
400g nastrúhanej cukety
¼ čl soli
1 čl kypriaceho prášku
Hrsť ríbezla

POSTUP
Vo vodnom kupeli - nad parou roztopíme čokoládu s 2 PL kokosoveho oleja, 1PL kakaa, 1PL čokoládového proteínu, ¼ čl soli a odložíme - necháme trocha vychladnúť (pozor! Nie aby stuhla čokoláda).
Vajička s bielkami (izbovej teploty) vyšlahame najskôr samotné aby zväčšili objem a potom pridáme 1PL medu - znova vyšlahame. Zašlaháme schladenú čokoládu, keď nám ostane už len hnedá, spojena zmes pridáme cuketu a následne múku zmiešanú s proteínom, kypr.práškom, kakaom - ešte všetko premiešame mixérom. Vareškou vmiešame ribezle. Vylejeme do formy vytretej kokosovým olejom a pečieme 50min./160°C (posledných 10 minút to kontrolujte - každá rúra pečie inak).


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára