________
RECEPT
SUROVINY
2 vajíčka + 2 bielky
80g horkej čokolády sladenej steviou
2 PL kakaa
2PL čokoládového proteínu
1 PL medu
2PL kokosoveho oleja + na vyretie formy
1PL pohánkovej múky
400g nastrúhanej cukety
¼ čl soli
1 čl kypriaceho prášku
Hrsť ríbezla
POSTUP
Vo vodnom kupeli - nad parou roztopíme čokoládu s 2 PL kokosoveho oleja, 1PL kakaa, 1PL čokoládového proteínu, ¼ čl soli a odložíme - necháme trocha vychladnúť (pozor! Nie aby stuhla čokoláda).
Vajička s bielkami (izbovej teploty) vyšlahame najskôr samotné aby zväčšili objem a potom pridáme 1PL medu - znova vyšlahame. Zašlaháme schladenú čokoládu, keď nám ostane už len hnedá, spojena zmes pridáme cuketu a následne múku zmiešanú s proteínom, kypr.práškom, kakaom - ešte všetko premiešame mixérom. Vareškou vmiešame ribezle. Vylejeme do formy vytretej kokosovým olejom a pečieme 50min./160°C (posledných 10 minút to kontrolujte - každá rúra pečie inak).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára