sobota 26. novembra 2016

PUDINGOVÁ TORTA


Proteinové cesto a na vrchu lahodná vrstva bio marhuľového bezlepkového pudingu ♥ Čo viac?!
No už len to že cesto pozostáva len z pár surovín a príprava tejto tortičky je nepredstaviteľne jednoduchá. 


CESTO:
3 bielky vyšľahané na sneh 
1 odmerka vanilkového proetinu
1 odmerka čokoládového proteinu
1 odmerka mletých ovsených vločiek 
1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva  
50ml mlieka
pár kvapiek vanilkových flavdrops (poprip. iné sladidlo podľa chuti) 

PUDING:
1 balíšek bio bezlepkového pudingu - marhuľa 
1/2l mlieka
vanilkové flavdrops (popríp. iné sladidlo) 

NA DOKONČENIE:
marhule
1-2 PL jemného tvarohu
škorica

POSTUP:
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, postupne zašľaháme protein, vločky, kypriaci prášok a mlieko so sladidlom. 
Vlejeme do pripravenej tortovej formy (16cm) s papierom na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 10 minút. 
Puding uvaríme podľa návodu.
Upečený korpus potrieme tvarohom, poukladáme marhule a zalejeme pudingom. Vrch môžeme ešte dozdobiť marhuľami a posypať škoricou. 
Dáme cez noc do chladničky stuhnúť. 

**Aby mi puding nestekal všade dookola, nechala som tortu vo forme, ktorá stekajúci puding udržala. 

IG: @_nikoll__


1 komentár: